Spaans dolfinarium blijkt illegaal gebouwd

Het dolfinarium van Palmitos Park, een dierenpark op Gran Canaria, zou illegaal gebouwd zijn. 

Het park begon in 2007 met de bouw van het dolfinarium waarna een natuurbrand uitbrak en de bouw stilgelegd moest worden. De bouw werd later hervat waarna het dolfinarium in 2010 opende. In 2011 zou de eigenaar van het park, Aspro, pas een vergunning aangevraagd hebben. De vergunning die destijds werd afgegeven is nu afgekeurd, omdat er geen rekening gehouden zou zijn met het algemeen belang.

Het park is eigendom van het Spaanse Aspro Parks dat meerdere dolfinaria en waterparken exploiteert in onder andere Spanje en Frankrijk. Palmitos Park is nu nog het enige dierenpark op Gran Canaria. Er wordt momenteel ook een aquarium gebouwd op het eiland.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>