Nieuwe dierverblijven Libéma geopend

Afgelopen week heeft recreatiebedrijf Libéma in twee dierentuinen een nieuw dierverblijf geopend. In AquaZoo Friesland een verblijf voor nijlkrokodillen en in Safaripark Beekse Bergen een verblijf voor Californische zeeleeuwen.

Het nieuwe krokodillenverblijf in AquaZoo werd geopend door Sjoerd Feitsma, wethouder van de gemeente Leeuwarden. Er zijn 4 nijlkrokodillen uit een Spaanse dierentuin te zien, een mannetje en drie vrouwtjes van vijftien jaar oud. Het verblijf is gebouwd in de bestaande binnenruimte bij de ingang van het waterdierenpark.

Nieuw krokodillenverblijf AquaZoo

Het nieuwe zeeleeuwenverblijf in Beekse Bergen werd geopend door VN-ambassadeur Christophe Verhellen. De zeven Californische zeeleeuwen zullen later losgelaten worden in de watergangen van het hele safaripark. Bezoekers kunnen de zeeleeuwen straks vanaf de safariboot of tijdens een educatieve voederpresentatie in het verblijf bewonderen. De zeeleeuwen waren al twee maanden geleden aangekomen en tijdelijk gehuisvest in een omheinde plas elders op het safaripark.

Aan de rand van het nieuwe verblijf zijn diverse interactieve panelen aangebracht waar bezoekers kunnen leren over de ‘plastic soup’ problematiek, een van de grootste bedreigingen voor zee(zoog)dieren. Uiteindelijk gaan de Californische zeeleeuwen hun verblijf delen met Zuid-Afrikaanse zeeberen.

Nieuw zeeleeuwenverblijf Beekse Bergen

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>