Drijfnat trio opgepakt na inbraak Dolfinarium

Drie mannen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt nadat ze een kluis probeerden te stelen in Dolfinarium Harderwijk. Dat meldt de politie zaterdagochtend.

De mannen uit Tilburg, twee van 23 en een van 27 jaar oud, gingen er na de roof vandoor. Ze hadden een kluis gestolen, die later elders op het Dolfinarium werd aangetroffen. De politie kwam in actie na een melding van de bedrijfsbewaking en begon een achtervolging, ondersteund door honden en een helikopter.

De helikopter achterhaalde de locatie van een van de 23-jarige mannen. De andere twee inbrekers werden laat in de nacht op aanwijzing van een taxichauffeur ingerekend op het station, waar ze opvielen omdat ze in drijfnatte kleren rondliepen. De wijkagent van Harderwijk Zuid schrijft op Facebook dat hij het een ‘supernacht’ vond. Het trio zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>