Franse dolfinaria in hoger beroep

Tuimelaardolfijn met pasgeboren jong in Planète Sauvage vorig jaar

Het Franse Marineland Antibes en Planète Sauvage zijn in hoger beroep gegaan bij de Raad van State van Frankrijk tegen de nieuwe wet die verbiedt te fokken met dolfijnen. 

Volgens de parken is het verbod niet goed voor het welzijn van de dieren. Het zou zorgen voor gezondheidsrisico’s en het baren van een jong zou zeer belangrijk zijn voor de dieren. Volgens de parken is er geen wetenschappelijke basis om het fokken met dolfijnen te verbieden. Het laten zien van dolfijnen draagt volgens de hen bij aan bewustwording en natuurbescherming.

In mei werd in samenwerking met alle Franse dolfinaria (Marineland Antibes, Parc Astérix en Planète Sauvage) een wetsvoorstel gepresenteerd voor strengere wetgeving omtrent het houden van walvisachtigen. Twee dagen later werd het wetsvoorstel plotseling aangepast met een toevoeging die het verbiedt om nog te fokken met dolfijnen en orka’s. De Europese dierentuinorganisatie EAZA reageerde eerder al ontstemd op het aanstaande fokverbod.

One comment

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>