Opening Burgers’ Mangrove vanmiddag

Beeld reclamecampagne 

Burgers’ Zoo opent vanmiddag om 15.30 uur de nieuwe tropenhal Burgers’ Mangrove. Omar Figueroa, Belizaans Minister of State van Landbouw, Visserij, Bosbouw, Milieu en Duurzame Ontwikkeling, verricht de officiële openingshandeling.

In de hal zullen voor het eerst de drie zeekoeien van het Arnhemse dierenpark onderwater te zien zijn Dat kan door een panoramaruit van 12 bij 1,8 meter. Naast het nieuwe zeekoeienbassin bevindt zich een moddervlakte met zoute kreken en poeltjes waarin degenkrabben, wenkkrabben en mangrovekwallen leven.

In de nieuwe hal zijn ook vlinders, vogels, vissen, schildpadden en bijzondere mangroveplanten te zien. De Mangrove is grotendeels geïnspireerd op het in Centraal-Amerika gelegen land Belize, waar Burgers’ Zoo al meer dan 27 jaar een natuurgebied beschermt van 234 km². De nieuwe hal heeft 5,7 miljoen euro gekost.

Vanaf 13 juli is de Mangrove door iedereen te bezoeken.

Live stream

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>