Nieuwe mangrove in Montpellier

Artist impression 

Afgelopen zaterdag opende Aquarium Mare Nostrum in Montpellier een nieuwe ruimte over mangroves. De ruimte is 90 vierkante meter groot.

Er zijn slijkspringers, schuttersvissen en wenkkrabben te zien. De dieren zijn gehuisvest in een aquarium met getijden van 6 meter breed. In de ruimte komen bezoekers meer te weten over mangroves en de invloed van de zon en de maan op het getijde.

Het Zuid-Franse Aquarium Mare Nostrum bevat in totaal 2,9 miljoen liter water en trekt jaarlijks 310.000 bezoekers. Het aquarium wordt sinds begin dit jaar geëxploiteerd door het Spaanse recreatiebedrijf Aspro Parks. Er wordt dit jaar 1 miljoen euro geïnvesteerd, sinds april is er al een nieuw zoetwateraquarium te zien met Zuid-Amerikaanse roggen.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>