Video: Ecomare vangt papegaaiduiker op

Ecomare heeft gisteren een papegaaiduiker opgevangen. De vogel werd verzwakt en vermagerd gevonden bij Egmond aan Zee.

Vrijdagavond heeft Dierenambulance Noord-Kennemerland zich ontfermt over de papegaaiduiker. De volgende dag is de vogel naar Ecomare gebracht omdat zij gespecialiseerd zijn in het opvangen van zeevogels. De papegaaiduiker wordt weer uitgezet in het wild als de vogel voldoende aangesterkt is.

Het is erg bijzonder dat er in de zomermaanden een papegaaiduiker in Nederland wordt gevonden. Alleen in de winter worden deze opvallende zeevogels soms door Nederlandse vogeltellers gezien wanneer ze razendsnel langs de kust vliegen. Ze leven dan op open zee. Ze broeden langs de kusten van Frankrijk, Groot-Brittannië, IJsland en de Scandinavische landen. Tijdens stormachtig weer in de winter spoelen ze hier soms aan. Gemiddeld worden per winter een of twee dieren op het eiland Texel gevonden.

Ecomare is een natuurcentrum op Texel. Het bestaat uit een museum, zeehonden- en vogelopvang, zeeaquarium en duinpark. Ecomare heeft vaste groepen bruinvissen, zeehonden en Jan van Genten.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>