Walrus Dolfinarium naar Utrecht

Walrus Olivia uit Dolfinarium Harderwijk bracht vorige maand een bezoek aan de faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht voor een echo. Dit omdat het dier stopte met eten en darmklachten kreeg.

Nadat de Pacifische walrus stopte met eten dacht de dierenarts van het Harderwijkse park aan een darmafsluiting omdat walrussen soms niet verteerbaar materiaal opeten. Voor onderzoek werd de walrus naar het Universitair Diergeneeskundig Centrum in Utrecht gebracht. Zo nodig zou er een operatie volgen om de darmafsluiting te verhelpen.

Na bloedonderzoek volgde een echo van de buik. De speklaag bleek echter te dik om iets te kunnen zien. Verschillende dierenartsen van de universiteit waren betrokken bij het onderzoek en er werd een zeezoogdierspecialist uit Florida geconsulteerd. Uiteindelijk is besloten om Olivia niet te opereren.

Uiteindelijk bleek het om een heftige maagdarminfectie te gaan. Twee dagen na het onderzoek at het dier weer mosselen en verbeterde haar toestand. Inmiddels is het dier volledig hersteld.

Walrus Olivia is 8 jaar oud en geboren in de dierentuin van Moskou. Na een verblijf van een aantal jaren in de dierentuin van Hamburg woont het dier sinds mei 2015 in Dolfinarium Harderwijk.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>