Zeeleeuwen in beloegaverblijf Vancouver Aquarium

Het oude verblijf voor beloega’s in het Vancouver Aquarium is sinds zaterdag in gebruik genomen door de groep Stellerzeeleeuwen van het Canadese park.

Afgelopen maanden werd het verblijf verbouwd en aangepast. Het Vancouver Aquarium huisvest momenteel twee Stellerzeeleeuwen in het vernieuwde verblijf. Stellerzeeleeuwen worden in relatief weinig dierenparken gehouden. In West-Europa leven de dieren enkel in Dolfinarium Harderwijk, het Franse Marineland en het Spaanse park Faunia.

Vorig jaar overleden de laatste twee beloega’s in het Vancouver Aquarium. Daarop volgde veel commotie en besloot het gemeentebestuur dat er geen nieuwe walvisachtigen naar het park mogen komen. Het aquarium is naar de rechter gestapt om het besluit aan te vechten. De uitspraak moet nog volgen.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>