Commissie onderzoekt toekomst zeehondenopvang

Er komt een speciale commissie die advies gaat uitbrengen over de toekomst van de opvang van zeehonden in Nederland. Dit in opdracht van het ministerie van Economische zaken.

De wetenschappelijke commissie moet antwoord geven op de vraag wanneer en welke zeehonden in de toekomst nog opgevangen moeten worden en hoe die opvang er dan uit komt te zien. Het gaat daarbij om ecologische, dierziekte en dierwelzijnsaspecten. De commissie start op 1 september en komt binnen zes maanden met een advies. De commissie staat onder leiding van prof. dr. A.N. van der Zande en bestaat verder uit vijf leden waarvan er twee uit het Verenigd Koninkrijk komen.

Nederland heeft vijf opvangcentra voor zeehonden verdeeld langs de kust. In Delfzijl opende afgelopen maand nog een opvangcentrum. Er is op dit moment nogal een verschil van inzicht bij verschillende partijen over wanneer, welke en hoe zeehonden moeten worden opgevangen. Zeehondencentrum Pieterburen en Zeehondenopvang Eemsdelta hebben al aangegeven blij te zijn met de commissie. Er leven ongeveer 10.000 wilde zeehonden in Nederland.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>