Twee beloega’s drachtig in Amerikaanse parken

In zowel het Georgia Aquarium als in SeaWorld Orlando is een beloega drachtig. In Georgia wordt het jong in de herfst verwacht, in Orlando wordt het jong in juli verwacht. 

Begin vorig jaar wisselden alle parken in de Verenigde Staten met beloega’s tegelijkertijd dieren uit, in de hoop dat dat zou resulteren in betere fokresultaten. Dat lijkt nu te lukken. In SeaWorld Orlando verblijft het drachtige dier momenteel achter de schermen, in afwachting tot de geboorte.

Momenteel leven er vier beloega’s in Georgia Aquarium en twee beloega’s in SeaWorld Orlando. De fok met beloega’s in de Verenigde Staten verloopt mondjesmaat. Jaarlijks worden er gemiddeld twee jongen geboren. Dit in tegenstelling tot het Canadese Marineland, daar werden vorig jaar zeven jongen geboren.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>