Jonge walrus opgevangen in Alaska

Het Alaska SeaLife Center heeft afgelopen week een jonge walrus opgevangen. De leeftijd van het weesje wordt geschat op ongeveer 2 weken.

De jonge walrus werd op 14 juni gevonden zonder moeder op een goudwinningsschip langs de kust van de Amerikaanse staat Alaska. Na twee dagen verbleef het jong nog steeds zonder soortgenoten op het schip en werd het Alaska SeaLife Center ingeschakeld. Op dit moment wordt het mannelijke dier daar verzorgt in de quarantaine van een speciaal opvangcentrum. De jonge walrus wordt momenteel 24 uur per dag geobserveerd.

Gezien de jonge leeftijd van het dier, zal het jong niet meer terug kunnen keren naar de natuur. Door de jonge leeftijd heeft het jong nog niet zelf voedsel leren zoeken. Omdat walrussen sociale dieren zijn, zal het jong later verhuizen naar een dierentuin met een groep walrussen.

Het Alaska SeaLife Center is een non-profit organisatie. Het bestaat uit een zeeaquarium en opvangcentrum, regelmatig worden er zeeotters opgevangen. Het centrum huisvest onder andere vaste groepen Stellerzeeleeuwen, ringelrobben en kuifpapegaaiduikers.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>