Nieuwe Burgers’ Mangrove 12 juli open

De nieuwe ecodisplay Mangrove in Burgers’ Zoo gaat 12 juli open. Dat maakte directeur Alex van Hooff gisteren bekend bij BNR Nieuwsradio.

Ook vertelde hij dat de bouw van de hal 5,7 miljoen euro heeft gekost. In de hal zullen voor het eerst de drie zeekoeien van het Arnhemse dierenpark onderwater te zien zijn Dat kan door een panoramaruit van 12 bij 1,8 meter. Naast het nieuwe zeekoeienbassin bevindt zich een moddervlakte met zoute kreken en poeltjes waarin degenkrabben, wenkkrabben en mangrovekwallen leven.

In de nieuwe hal komen ook vlinders, vogels, vissen, schildpadden en bijzondere mangroveplanten. De Mangrove is grotendeels geïnspireerd op het in Centraal-Amerika gelegen land Belize, waar Burgers’ Zoo al meer dan 27 jaar een natuurgebied beschermt van 234 km².

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>