Amerikaanse marine verplaatst dolfijnenverblijven

De Amerikaanse marine heeft circa 30 dolfijnen verplaatst naar een ander gebied in San Diego. Volgens activisten om de dieren uit het zicht te halen, de marine geeft een andere reden.

De afgelopen drie jaar had het Navy Marine Mammal Program haar thuisbasis in San Diego Bay. Vanaf een brug waren de verblijven voor zo’n 70 tuimelaardolfijnen voor het publiek te zien. Recent heeft de marine een deel van de dieren verhuisd naar de oorspronkelijke basis, die niet te zien is voor publiek. Ook de verblijven, zogenaamde netpennen, zijn meeverhuisd.

Volgens activisten worden de dieren uit het oog van het publiek gehaald omdat ze in slechte staat zouden verkeren. De marine spreekt dit tegen en zegt dat het station drie jaar geleden tijdelijk is verhuisd naar San Diego Bay omdat er op de oude locatie bouwwerkzaamheden plaatsvonden.

De Amerikaanse marine heeft zo’n 80 tuimelaardolfijnen in haar bezit die getraind zijn om mijnen op te sporen. De tuimelaardolfijnen helpen ook mee om de ernstig bedreigde vaquita bruinvis te redden.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>