Drie zeldzame geboortes in aquaria Japan

Een gewone bruinvis, een Indische bruinvis en een zwarte zwaardwalvis werden afgelopen maand geboren in drie parken in Japan. Unieke gebeurtenissen omdat deze soorten in weinig parken leven en zich daar ook nauwelijks voortplanten. 

Op 23 mei werd een zwarte zwaardwalvis geboren in het Okinawa Churaumi Aquarium. Dit gebeurde voor de tweede keer in dat park, voor de moeder was het de eerste keer dat ze beviel van een jong. Dit is de negende keer dat er in Japan een zwarte zwaardwalvis wordt geboren.

Op 25 mei werd een Indische bruinvis geboren in Toba Aquarium. Indische bruinvissen worden in een klein aantal parken in Azië gehouden en planten zich zelden voort.

Op 30 mei werd een gewone bruinvis geboren in Otaru Aquarium. De moeder zoogt het jong echter niet, daarom wordt het jong met de hand grootgebracht. Verspreid over de wereld zijn een aantal parken die deze soort houden. De soort plant zich in parken sporadisch voort.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>