Eerste foto’s uit nieuwe Burgers’ Mangrove

Burgers’ Zoo hoopt binnen vijf á zes weken de nieuwe ecodisplay ‘Mangrove’ te openen. In de hal moet nog veel werk worden verzet, de hal zal dan ook pas in de zomervakantie haar deuren openen. 

Op foto’s die Scherpe Rugvinnen kreeg toegestuurd is te zien dat veel ruwbouw en spuitbeton gereed is. Het bassin voor zeekoeien staat momenteel leeg en zal deze week weer worden gevuld met water. In eerste instantie was het park van plan om de drie zeekoeien deze week al te verhuizen, maar omdat de werkzaamheden nog veel lawaai en trillingen veroorzaken worden de dieren pas eind juni vanuit de Bush naar de nieuwe Mangrove verplaatst.

Naast het zeekoeienbassin bevindt zich een moddervlakte met zoute kreken en poeltjes waarin degenkrabben, wenkkrabben en mangrovekwallen te zien zullen zijn. In de nieuwe hal komen ook vlinders, vogels, vissen, schildpadden en bijzondere mangroveplanten.

Het park geeft aan dat het water de eerste weken niet kraakhelder zal zijn omdat het filtersysteem zichzelf moet inwerken en dat beplanting in de hal de tijd nodig zal hebben te groeien.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>