Burgers’ in actie tegen plastic soep

Burgers’ Zoo voert deze maand actie tegen de plastic soep. Voormalig olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn trapte daar donderdagmorgen de actie #Signwithasmile af. 

De actie is een initiatief van Searious Business. Wereldwijd komt er iedere minuut 20.000 kilo plastic in de oceanen terecht. Op de haaienruit in de Arnhemse dierentuin maakt een doorzichtige sticker op confronterende wijze duidelijk hoe de oceaan er binnen afzienbare tijd uitziet als de plastic soep niet snel een halt wordt toegeroepen.

Bezoekers kunnen meteen ter plaatse hun stem laten gelden aan bedrijven om slimmer om te gaan met plastic door middel van een ‘selfie totem’, waarbij de foto’s op Facebook worden gedeeld. Op 3 juli worden alle ‘smiles’ verzameld en door Searious Business aangeboden aan VNO-NCW, de werkgeversorganisatie in Nederland. Het uiteindelijke doel is dat bedrijven geen plastic afval meer produceren en dat er daarmee dus ook geen plastic in de oceanen meer terechtkomt.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>