Nieuwe tentoonstelling geopend in Ecomare

Ecomare heeft deze maand een nieuwe tentoonstelling over wetenschappelijk onderzoek geopend. De tentoonstelling is gebouwd als een dorpsplein met winkeltjes en heet: Waddenstad.

De tentoonstelling gaat over onderzoek dat wordt gedaan aan het Koninklijk NIOZ en Wageningen Marine Research. Deze instituten vinden het belangrijk om het publiek te laten weten waar zij mee bezig zijn, Ecomare wilde ze graag een platform bieden en een nieuwe tentoonstelling maken. Het gaat over onderzoek naar zeehonden, zeewier, meeuwen, wadbodemdieren, kanoeten en dode bruinvissen.

Elke winkel behandelt een ander onderzoek. Het type winkel refereert aan het soort onderzoek. Zo gaat het in de snackbar Zebo over wat meeuwen eten, staat er een mosselbank in woonwinkel Mössel en zijn de vliegreizen naar verre bestemmingen in het reisbureau in feite trekvogelroutes. Voor kinderen zijn er spelletjes en voor wie meer wil weten is er achtergrondinformatie te lezen.


Ecomare is een natuurcentrum op het eiland Texel. Het bestaat uit een museum, zeehonden- en vogelopvang, zeeaquarium en duinpark. Ecomare heeft vaste groepen bruinvissen, zeehonden en Jan van Genten.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>