Commersons dolfijn overleden na geboorte

Zondagnacht is in het waterpark van SeaWorld Orlando Commersons dolfijn Ringer bevallen van een jong. Het jong overleed echter een aantal minuten na de geboorte.

Eerder deze maand werd bekend dat ondanks het gebruik van anticonceptie dolfijn Ringer dracht bleek te zijn. Voordat de vrouwelijke Commerson dolfijn naar Orlando kwam was het dier al vier keer eerder drachtig. Ook die zwangerschappen liepen niet goed af. Ringer leeft samen met haar broer en vader en kreeg mede daarom anticonceptie toegediend.  Het is onduidelijk of ze drachtig was van een familielid.

Momenteel verblijft het moederdier nog in een bassin dat niet te zien is voor bezoekers. Volgens haar verzorgers gaat het goed met het dier en verwachten zij dat ze snel weer voor de schermen te zien is. Op het lichaam van het jong wordt autopsie verricht.

 

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>