Israël opent eerste binnenlandse aquarium

In Jeruzalem wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het eerste binnenlandse aquarium van Israël. In juni zal het zogenaamde Gottesman haar deuren aquarium openen.

De twee publiekstrekkers worden een aquarium met een inhoud van 750.000 liter water waarin dieren uit de Mediterraanse zee te zien zijn zoals haaien, roggen en zeeschildpadden. Het tweede, kleinere, aquarium met een inhoud van 380.000 liter water huisvest diersoorten uit de Rode zee waaronder witpuntrifhaaien en pijlstaartroggen. Verder zal het aquarium bestaan uit kleinere aquaria en een bassin waarin bezoekers roggen kunnen aanraken.

Het 6.500 vierkante meter nieuwe aquarium is onderdeel van de dierentuin van Jeruzalem. De bouw van het aquarium kostte zo’n 25 miljoen euro is vernoemd naar de grootste geldschieter, de familie Gottesman.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>