Dolfijn geboren in Dolfinarium Harderwijk

Gisteravond is er een tuimelaardolfijn geboren in Dolfinarium Harderwijk. Moeder en jong maken het goed.

De moeder van het jong is de 29 jarige dolfijn Roxy, zij is een ervaren moeder. De vader is hoogstwaarschijnlijk dolfijn Joker. De jonge dolfijn werd geboren in de kraambaai van de Dolfijnendelta, het buitengebied met 13 miljoen liter natuurlijk zeewater.

In het Harderwijkse zeezoogdierenpark werd al 28 keer eerder met succes een jonge tuimelaardolfijn geboren, de laatste keer hiervoor was in 2014. Vanuit EAZA (The European Association of Zoos and Aquaria) wordt er een fokprogramma (EEP) voor de tuimelaardolfijn gecoördineerd.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>