Zeekoe geboren in Odense Zoo

In Odense Zoo in Denemarken is er vrijdagavond een Caribische zeekoe geboren. De jonge lamantijn maakt het goed.

Het is het zevende jong voor de 22 jarige moeder. Het geslacht van het jong is nog onbekend. Dit jaar waren er twee zeekoeien drachtig in Odense. Om ruimte te maken voor de twee jongen verhuisde er in maart een ander vrouwtje naar Burgers’ Zoo. Helaas beviel één zeekoe dezelfde maand nog van een dood jong. Met de succesvolle geboorte van afgelopen week heeft Odense Zoo nu vier zeekoeien.

Vanuit EAZA (The European Association of Zoos and Aquaria) wordt er een fokprogramma (EEP) voor de Caribische zeekoe gecoördineerd. De in Odense Zoo geboren zeekoeien zwemmen inmiddels rond in Genova, Beauval, Nürnberg en Wroclaw.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>