Live: nieuw zeekoeienbassin wordt gevuld met water

Burgers’ Zoo is vanmiddag begonnen met het vullen van het nieuwe zeekoeienbassin. Dat is te zien op de webcam die op 16 meter hoogte aan de binnenzijde van de nieuwe ecodisplay ‘Mangrove’ bevestigd.

Al enkele maanden was de bouw online al via een andere webcam van buitenaf te bekijken, maar sinds dinsdag 9 mei live zijn ook de werkzaamheden binnen te volgen. Het nieuwe zeekoeienbassin heeft een inhoud van één miljoen liter water. Burgers’ Zoo heeft al sinds 1988 zeekoeien in de Bush, maar in de Mangrove krijgen ze straks ongeveer vijf keer zoveel ruimte. Voor het eerst zullen de dieren ook onderwater te zien zijn, dat kan door een panoramaruit van 12 x 1,8 meter.

In de nieuwe hal zullen naast zeekoeien ook onder andere vlinders, krabben en bijzondere mangroveplanten te zien zijn. De officiële opening van Burgers’ Mangrove staat gepland voor de start van het hoogseizoen van 2017.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>