‘Orkazwangerschap zal nooit voortijdig worden gestopt’

Wanneer er toch nog een orka drachtig wordt, zal SeaWorld de zwangerschap nooit voortijdig beëindigen. Het park neemt maatregelen om een zwangerschap te voorkomen en zegt dat de kans erg klein is dat een orka drachtig raakt.

De orka’s in de SeaWorld parken krijgen anticonceptie en mannetjes en vrouwtjes worden gesepareerd in vruchtbare periodes. Het park geeft aan dat het op die manier zeer onwaarschijnlijk is dat een orka drachtig wordt, maar sluit dit niet uit. Mocht een dier toch drachtig worden zal  het concern daar niets tegen doen.

SeaWorld is sinds maart 2016 gestopt met het fokken van orka’s. Daarmee slaat het park een nieuwe koers in. Onderdeel van die nieuwe koers is onder andere het vernieuwen van haar orkavoorstellingen.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>