Nieuw in Burgers’ Ocean: zeenetels

Sinds kort zijn er in Burgers’ Zoo zeenetels (chrysaora quinquecirrha) te zien. 

De zeenetels zijn gehuisvest in een aquarium bij de ingang van Burgers’ Ocean. Op die plek waren tot enkele jaren geleden oorkwallen te zien. De afgelopen tijd waren de aquaria daar leeg en afgeplakt.

De zeenetel komt van origine voor langs de oostkust van Noord-Amerika, maar de soort heeft zich inmiddels ook gevestigd in de Indo-Pacific. Zeenetels hebben verschillende kleurvariëteiten zoals wit of bruinrood tot rood. De kweek van zeenetels is erg lastig, maar wel noodzakelijk want ze worden maar zes maanden tot maximaal twee jaar oud.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>