Aquarium in Moskou wil trainers met orka’s laten zwemmen

Het Russische Moskvarium zou momenteel haar orka’s laten wennen aan trainers in het water. Dat melden bronnen aan Scherpe Rugvinnen.

Op een foto is te zien dat een trainer op de rug van een orka staat in een bassin achter de schermen. De dieren zouden al langere tijd voor het zogenaamde ‘waterwerk’ getraind worden, maar tot op heden komen trainers nog niet in het water bij de orka’s tijdens voorstellingen.

In SeaWorld, Loro Parque en Marineland Antibes werd een aantal jaren geleden gestopt met waterwerk na incidenten en een dodelijk ongeval.

Moskvarium is een aquariumcomplex in Moskou dat in 2015 haar deuren opende. Het aquarium heeft drie orka’s in haar collectie die gevangen zijn in Russische wateren. Naast orka’s huisvest het aquarium ook beloega’s, tuimelaardolfijnen, walrussen en diverse soorten haaien en vissen.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>