Marineland Antibes stopt met fok orka’s

Marineland Antibes stopt met het fokken van orka’s. Dat maakte de dierenmanager van het Franse zeedierenpark, Jon Kershaw, deze maand bekend. 

Momenteel huisvest Marineland Antibes nog vier orka’s. Een vrouwtje met haar twee mannelijke jongen en haar volle broer. Fokken zonder inteelt zou op dit moment dus alleen nog mogelijk zijn door middel van kunstmatige inseminatie. Het besluit van Marineland lijkt een logisch gevolg op het beleid van het Amerikaanse bedrijf SeaWorld Parks & Entertainment. SeaWorld besloot in maart 2016 al om niet meer te fokken met orka’s. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor kunstmatige inseminatie in Marineland erg beperkt.

Marineland Antibes krijgt, net zoals SeaWorld, sinds een aantal jaren felle kritiek op het houden van orka’s. Ook deze kritiek kan hebben bijdragen aan het besluit. Naar verwachting zullen er nog jaren orka’s te zien zijn in Marineland Antibes en de SeaWorld-parken. De jongste generatie orka’s is nog maar enkele jaren oud en de dieren kunnen ruim 40 jaar oud worden.

One comment

  1. Bas dekker

    Jammer maar begrijpelijk ook al hadden ze kunnen samenwerken met loro parque want die heeft besloten dit jaar gewoon door te gaan met hun fok programma

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>