Uitgeleende walrusman bewijst zichzelf

Tussen een door SeaWorld uitgeleende walrus en de al reeds aanwezig walrussen in Point Defiance Zoo zijn meerdere paringen waargenomen. 

In november vorig jaar kwam het mannetje, genaamd Dozer, vanuit SeaWorld Texas naar Point Defiance Zoo. Daar leefden al twee vrouwelijke walrussen en vorig jaar kwam vanuit het New York aquarium een derde vrouwtje naar de dierentuin. De 23 jarige Dozer zou met alle drie de vrouwtjes gepaard hebben. Later moet blijken of de vrouwtjes drachtig zijn van hem.

Momenteel leven er veertien walrussen in dierentuinen in de Verenigde Staten. Die populatie plant zichzelf nauwelijks voort, door de recente verhuizingen hoopt men de populatie te kunnen uitbreiden. De geboorte van een walrus is overal ter wereld een zeldzame gebeurtenis. Op dit moment wordt er enkel in l’Aquarium du Québec, Tierpark Hagenbeck en enkele Japanse parken regelmatig gefokt.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>