Alle bruinvissen gaan weg uit Dolfinarium

Dolfinarium Harderwijk is van plan om alle bruinvissen weg te doen. Dat zei Bert van de Hoef, directeur Benelux van Aspro Parks, tegen Omroep Zeeland.

De bedoeling is dat de dieren verhuizen naar zusterpark Deltapark Neeltje Jans en onderzoeksinstituut Seamarco. Op dit moment heeft het Dolfinarium nog 3 bruinvissen. Volgens Bert van de Hoef is het natuurlijke Oosterscheldewater in de bassins van Neeltje Jans en Seamarco beter voor de dieren. General manager Ferry Kouer gaf eerder al aan dat er gesneden zal worden in de populatie zeezoogdieren van het Dolfinarium. Sinds het begin van dit seizoen staan de bruinvissen niet meer op de plattegrond van het park.

Deltapark Neeltje Jans heeft begin dit jaar een vergunning aangevraagd voor het houden van bruinvissen. De bedoeling is dat twee dieren uit Harderwijk naar Neeltje Jans verhuizen. Ze moeten een plek krijgen in het huidige zeeleeuwenbassin. Van de Hoef hoopt dat de publiekstrekkers al voor de zomer in het park te zien zijn. Begin deze maand werd er gedemonstreerd tegen de komst van de bruinvissen naar Neeltje Jans. De derde bruinvis zal volgens het plan verhuizen naar onderzoeksinstituut Seamarco in Wilhelminadorp. Daar leven momenteel al twee bruinvissen, het onderzoeksinstituut kreeg vorig jaar een ontheffing voor het houden van drie extra bruinvissen.

Zowel Deltapark Neeltje Jans als Dolfinarium Harderwijk zijn eigendom van het Spaanse recreatiebedrijf Aspro Parks.

2 comments

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>