Zuid-Korea brengt twee dolfijnen terug naar natuur

Twee dolfijnen uit een dolfinarium in Zuid-Korea worden binnenkort verhuisd naar een zeepen. Uiteindelijk doel is om beide dieren vrij te laten in zee. 

Momenteel leven de twee Indo Pacifische tuimelaardolfijnen nog in het Seoul Grand Park. In 1997 en 1998 werden de dieren gevangen rondom Jeju, een eiland in het zuiden van Zuid-Korea. Het ministerie van Maritieme zaken en visserij heeft besloten de dieren in mei naar een zeepen nabij Jeju te brengen. Er wordt zelfs verwacht de dieren in juli al vrij te laten.

Het is niet de eerste keer dat Zuid-Korea dolfijnen terugbrengt naar de natuur. In 2013 werd een vrouwelijke dolfijn uit hetzelfde park vrijgelaten. Opmerkelijk genoeg werd toen nog gezegd dat de twee dieren die nu vrijgelaten worden te oud waren om terug te keren naar de natuur.

One comment

  1. anita WIllemse

    Dit lijkt een goed plan maar deze dieren horen in hun familie thuis! Waar is de familie gaan ze daar wel naar kijken. De dieren zijn verloren in hun eentje in de zee.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>