Beloega’s Vancouver Aquarium overleden door giftige stof

Na een onderzoek van meer dan vijf maanden werd afgelopen week duidelijk dat de twee beloega’s in het Vancouver Aquarium vorig jaar overleden aan een giftige stof.

Een team van internationale specialisten deed afgelopen tijd onderzoek naar de doodsoorzaak van de twee beloega’s. Duidelijk werd dat een giftige stof het lichaam van de dieren heeft binnengedrongen waarna de dieren overleden. Hoe de giftige stof binnen bereik van de dieren is gekomen is onduidelijk. Het aquarium heeft maatregelen genomen om een herhaling te voorkomen. Zo wordt het voedsel van de dieren nu streng gecontroleerd, worden planten rondom het verblijf verwijderd, wordt het filtersysteem vernieuwd en is er extra toezicht rondom de dierenverblijven.

Op dit moment staat het beloegaverblijf nog leeg en is onduidelijk wat er in de toekomst zal met het verblijf zal gebeuren. Vorige maand besloot de gemeente dat er geen walvisachtigen meer gehouden mogen worden in het Vancouver Aquarium.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>