Beekse Bergen krijgt zeeleeuwen en zeeberen

Safaripark Beekse Bergen gaat nog voor de zomer Californische zeeleeuwen houden. Uiteindelijk gaan de zeeleeuwen hun verblijf delen met Zuid-Afrikaanse zeeberen.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van Beekse Bergen dat er zeezoogdieren te zien zullen zijn. De dieren zullen gehuisvest worden in de watergangen van het safaripark. Bezoekers kunnen de zeeleeuwen en zeeberen straks vanaf de safariboot of tijdens een educatieve voederpresentatie op het strand bewonderen.

Naast een groep van zeven Californische zeeleeuwen uit Lissabon verwacht Safaripark Beekse Bergen over een aantal jaar ook Zuid-Afrikaanse zeeberen te verwelkomen. Dat kan niet meteen, omdat zeeberen moeilijker te trainen zijn.

Safaripark Beekse Bergen is onderdeel van het recreatiebedrijf Libéma. Vorig jaar voegde het bedrijf al Californische zeeleeuwen toe aan de collectie van AquaZoo Friesland, dat is ook één van de vier dierentuinen die Libéma bezit. De Californische zeeleeuwen zijn daar gehuisvest in een omheind stuk van een waterplas met zoetwater, op een vergelijkbare manier zullen de dieren in Beekse Bergen ook gehouden worden.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>