Laatste orka ooit geboren in SeaWorld

In SeaWorld San Antonio is gisteren de laatste orka ooit geboren. SeaWorld is sinds vorig jaar gestopt met het fokken van orka’s en verwacht in de toekomst geen orkageboortes meer. 

Orka Takara beviel op 19 april 2:33 uur lokale tijd van haar jong. Het geslacht van het jong is nog onbekend. Takara is een ervaren moeder en bracht al vier keer eerder succesvol een jong ter wereld. Het jong werd natuurlijk verwekt en verwacht wordt dat Kyuquot de vader is.

Het bedrijf SeaWorld Parks & Entertainment is sinds maart 2016 gestopt met het fokken van orka’s. Daarmee slaat het park een nieuwe koers in. Onderdeel van die nieuwe koers is ook het vernieuwen van haar orkavoorstellingen. Het houden van orka’s in gevangenschap ligt sterk onder vuur sinds de documentaire Blackfish in 2013.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>