Na vier jaar weer mannelijke zeeleeuw in Artis

Dierentuin Artis in Amsterdam heeft sinds kort weer een mannelijke Californische zeeleeuw. Het vijfjarige dier met de naam Thiago is afkomstig uit Oceanogràfic Valencia.

In Artis zal hij samenleven met vier vrouwelijke zeeleeuwen van twintig, negentien, veertien en zeven jaar oud. De mannelijke zeeleeuw is sinds zaterdag te zien in een apart bassin. Nog voor het voortplantingsseizoen in mei aanbreekt, wordt hij geïntroduceerd bij de vrouwelijke dieren. Hij gaat ook samenleven met eidereenden en zwartvoetpinguïns. Die diercombinatie is uniek en zorgt voor een interessante leefomgeving met interacties en prikkels. De vorige zeeleeuwenman van Artis, Fernandez, verhuisde in maart 2013 naar Boudewijn Seapark in België.

In Oceanogràfic Valencia maken de Californische zeeleeuwen plaats voor de komst van Stellerzeeleeuwen.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>