Video: protest tegen komst bruinvissen Neeltje Jans

Ongeveer twintig mensen hebben zaterdag actiegevoerd bij de ingang van Deltapark Neeltje Jans tegen de komst van twee bruinvissen. 

De actievoerders vinden het niet kunnen dat bruinvissen in een bassin worden gehuisvest, ze zien de dieren liever zwemmen in een afgebakend deel van de Oosterschelde. Deltapark Neeltje Jans wil samen met instituut Seamarco wetenschappelijk onderzoek doen met de bruinvissen, daar zijn de actievoerders ook op tegen. Het onderzoek en de aanwezigheid van publiek rond een bassin geeft volgens hen te veel stress voor de dieren. Met flyers willen de actievoerders bezoekers informeren over hun standpunt. De actie werd ondersteunt door organisatie Een Dier Een Vriend (EDEV) en de Zeeuwse afdeling van de Partij voor de Dieren (PvdD). In juli wordt er opnieuw actie gevoerd bij het park.

Deltapark Neeltje Jans wil twee bruinvissen, afkomstig uit Dolfinarium Harderwijk, gaan houden. Daarvoor heeft het park een vergunning aangevraagd. Neeltje Jans hoopt de dieren nog voor de zomer in het huidige zeeleeuwenbassin te kunnen laten zien.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>