Russische documentaire zeezoogdierenhandel op Netflix

Sinds 1 april is de Russische documentaire ‘Born to be free’ op Netflix te zien. De film vertelt het verhaal over de vangst van beloega’s in Rusland die vervolgens in dolfinaria terecht komen. 

Drie Russische journalisten brengen in beeld hoe jonge beloega’s worden gevangen en na een wenperiode naar dolfinaria in Rusland en China worden verscheept. Verder wordt dieper in gegaan op de 18 beloega’s die het Amerikaanse Georgia Aquarium plande te importeren vanuit Rusland. Dat aquarium kreeg uiteindelijk geen vergunning de dieren te importeren. Te zien is in wat voor omstandigheden de beloega’s die bestemd zouden zijn voor Georgia Aquarium gehouden worden en waar de dieren uiteindelijk terecht komen.

De handel in zeezoogdieren in Rusland lijkt steeds lucratiever te worden. In China schieten dolfinaria als paddenstoelen uit de grond. In tegenstelling tot in westerse parken zijn er in landen als Rusland en China nauwelijks succesvolle fokprogramma’s waardoor er veel vraag is naar in het wild gevangen zeezoogdieren.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>