Chinese investeerder koopt aandelen SeaWorld

 

Het Chinese investeringsbedrijf Zhonghong Group gaat 21% van de aandelen in SeaWorld Entertainment overnemen van Blackstone Group.

Zhonghong Group is een Chinees bedrijf dat investeert in vastgoed, toeristische bedrijven en cultuur. Zhonghong wil het merk ‘Seaworld’ graag naar China halen. SeaWorld gaat het bedrijf adviseren op het gebied van conceptontwikkeling en ontwerp van themaparken, waterparken en ‘Family Entertainment Centers’ in China en Taiwan.

SeaWorld kondigde eerder al aan dat er in 2022 in Abu Dhabi een nieuw park geopend zal worden. Het bedrijf heeft vorig jaar besloten te stoppen met het fokken van orka’s, ook worden theatrale shows vervangen door meer educatieve voorstellingen.

In de Westerse wereld groeit de kritiek op dolfinaria, maar in Azië neemt het aantal parken met zeezoogdieren en de populariteit juist enorm toe. Dit jaar kondigden twee Chinese parken aan voor het eerst orka’s te gaan houden, die dieren zijn gevangen uit het wild in Rusland. SeaWorld doet dat al ruim 25 jaar niet meer.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>