Actie voor haaien gestart in Burgers’ Zoo

Ruim zeshonderd juichende kinderen hebben gisteren op een familiedag van het Wereld Natuurfonds (WNF) in Burgers’ Zoo de langste ‘Haai-five’ van Nederland gemaakt. Daarmee gaven zij het startsein voor de inzamelingsactie Zapp Your Planet 2017: Haai-alarm! 

Vorig jaar haalden de kinderen 275.982 euro op voor de bescherming van de Afrikaanse olifant. De komende twee maanden voeren de jonge WNF-leden in Nederland actie voor de haai. Door de enorme vraag naar haaienvinnensoep en haaienvlees dreigt de diersoort in sommige delen van de zee te verdwijnen. Elk jaar worden zeker honderd miljoen haaien gevangen. Nu is al een kwart van alle ruim vijfhonderd haaiensoorten bedreigd. Met het ingezamelde bedrag worden onder meer beschermde zeegebieden voor haaien opgezet en de illegale handel van haaienvinnen en –vlees bestreden.

Burgers’ Zoo deed direct een duit in het zakje: per aanwezig WNF-lid doneerde het gisteren € 0,50 aan het WNF. De dierentuin had bezoekers afgelopen week via verschillende kanalen opgeroepen om gisteren niet naar het park te komen, mede door het event van WNF werden er grote bezoekersaantallen verwacht. Door een actie met een Duitse kortingkaart stond het verkeer rond het park vorige week de hele dag vast, dankzij de oproep bleven files rond het park gisteren uit.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>