Dolfijnentrainer filmt eerste beelden van zeldzame spitssnuitdolfijn

De spitssnuitdolfijn van True (Mesoplodon mirus) is voor het eerst onderwater gefilmd. De beelden van de uiterst zeldzame walvisachtige zijn gemaakt door Roland Edler, een dolfijnentrainer van Zoo Duisburg. 

De filmbeelden zijn in 2013 gemaakt rond de eilandengroep Azoren, maar werden pas deze maand gepubliceerd door het vakblad PeerJ in een onderzoek naar de spitssnuitdolfijn van True.

Spitssnuitdolfijnen leven in kleine groepen en brengen 92 procent van hun tijd diep onder het zeeoppervlak door. Ze kunnen uren onder water blijven. Slechts af en toe komen ze heel kort aan de oppervlakte om lucht te happen. In tegenstelling tot andere walvisachtigen zoeken ze geen boten op, blijven ze ver uit de kust en springen ze niet zo vaak uit het water als bijvoorbeeld tuimelaardolfijnen. Daardoor is de spitssnuitdolfijn van True tot nu toe slechts zeven keer waargenomen door mensen en is er zeer weinig bekend over de diersoort.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>