Gemeente Vancouver maakt het niet uit waar dieren naartoe gaan

Er is vol verbijstering gereageerd op Vancouver Board lid Stuart Mackinnon toen hem gevraagd werd waar de drie laatste walvisachtigen van het Vancouver Aquarium naartoe moeten. 

Mackinnon geeft aan het weinig uit te maken waar de de dieren naartoe gaan. Wat hem betreft gaan de dieren naar verblijven achter de schermen of bouwt het Vancouver Aquarium een nieuw verblijf buiten het park. Wel geeft hij aan dat de dieren op zeer korte termijn dienen te vertrekken. Momenteel leven er nog een zwarte zwaardwalvis, een bruinvis en een witgestreepte dolfijn in het Vancouver Aquarium. Deze dieren zijn allemaal opgevangen en niet uitzetbaar verklaard.

Afgelopen week besloot het gemeentebestuur van Vancouver dat er geen walvisachtigen meer in de stad gehouden mogen worden. Het aquarium heeft inmiddels verslagen gereageerd en maakt zich zorgen over de toekomst van het opvangorganisatie, omdat er geen plaats meer geboden kan worden aan dieren die niet terug kunnen keren naar de natuur.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>