Gardalanddolfijnen naar Genova of in 3Dzee?


Vier dagen geleden dachten we het helemaal te snappen. Merlin Entertainments Group zet een stukje zee af en plaatst daar dolfijnen in uit onder andere Gardaland. Maar blijkbaar zit de creatieve meneer van Merlin in een ander gebouw dan de dolfijnenmeneer. Een Italiaanse krant meldde op 6 december namelijk dat de vier dolfijnen uit Gardaland naar het nieuwe bassin, dat momenteel gebouwd wordt, in Genova verhuizen.
Acquario di Genova houdt haar dolfijnen al sinds de jaren 90 in een aquarium, maar plant om in maart dit jaar een nieuw bassinstelsel te openen. Het nieuwe bassinstelsel kost 26 miljoen euro en bestaat uit vier bassins met een totale inhoud van 3,2 miljoen liter. Het park heeft al twee dolfijnen en als de Itialiaanse kranten de waarheid spreken komen alle dolfijnen van Gardaland dus ook naar Genova.
Opvallend is dat er op de website van Gardaland niets meer over de dolfijnen te vinden is. Zelfs op de plattegrond is het dolfijnenbassin niet aan te klikken. Of dit de gevolgen zijn van het anti-dolfijnen-in-gevangenschap-management van Merlin of dat de dieren daadwerkelijk op korte termijn naar Genova verhuizen is niet duidelijk. Eind maart zullen we zien of de tuimelaars van Gardaland rondzwemmen in Genova, dan plant het aquarium het nieuwe dolfijnenbassin te openen.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>