Duivelsroggen al zichtbaar in Oceanogràfic

De duivelsroggen in Oceanogràfic in Valencia zijn sinds kort zichtbaar voor publiek. Dat blijkt uit diverse foto’s die opdoken op social media. 

Eerder dit jaar maakte het Spaanse aquarium de komst van de zeldzame roggensoort bekend,  maar gaf aan dat de dieren pas vanaf april zichtbaar zouden zijn. De dieren zijn te zien in de de grootste aquariumtank van Europa met een inhoud van zeven miljoen liter water.

De dieren in Valencia zijn afkomstig uit Florida. Volgens de Duitse website Zootierliste gaat het om drie Atlantische duivelsroggen (mobula hypostoma). Een kleine soort die maximaal 1,2 meter breed wordt. In Europa zijn er naast Valencia enkel in Lissabon duivelsroggen te zien. Volgende maand zouden er ook nog Stellerzeeleeuwen toegevoegd worden aan de collectie van Oceanogràfic.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>