Geen beloega’s naar Vancouver na besluit gemeente

De komst van beloega’s naar het Vancouver Aquarium gaat niet door. Dat besloot het gemeentebestuur donderdagavond na twee avonden van debat.

Vorige maand maakte het Canadese aquarium bekend dat zij vanaf 2019 weer beloega’s in haar collectie wil opnemen. Dat stuitte bij tegenstanders op kritiek waarna het gemeentebestuur twee avonden van publiek debat organiseerde. Naar aanleiding van de argumenten van zowel voor- als tegenstanders besloot het gemeentebestuur een wet aan te nemen om de import en het tonen van walvisachtigen in Vancouver te verbieden.

Het Vancouver Aquarium heeft nog niet officieel gereageerd op het besluit van de gemeente, maar kan de beslissing aanvechten bij de provincie. Het is eveneens onduidelijk wat er met de andere walvisachtigen in het park zal gebeuren.
Het vorige gemeentebestuur nam al eerder een wet in gebruik die de fok en import van walvisachtigen verbood, maar dat werd teruggedraaid door een nieuw gemeentebestuur.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>