Video: nieuwe zeekoe gearriveerd in Burgers’ Zoo

Vanmorgen is er uit Odense Zoo in Denemarken een vrouwelijke Caribische zeekoe gearriveerd in Burgers’ Zoo.

De zeekoe moest weg uit de Deense dierentuin omdat twee andere vrouwtjes daar drachtig zijn en op korte termijn hun jongen verwachten. De nieuwe zeekoe van 3,5 jaar oud zal nog voor de zomer met de reeds aanwezige twee zeekoeien naar een verblijf in de nieuwe ecodisplay ‘Mangrove’ verhuizen. In deze nieuwe hal, die op dit moment in aanbouw is, zullen naast zeekoeien ook onder andere vlinders, krabben en bijzondere mangroveplanten te zien zijn.

Burgers’ Zoo heeft al sinds 1988 zeekoeien in de Bush, maar in de Mangrove krijgen ze straks ongeveer vijf keer zoveel ruimte. Het nieuwe bassin heeft een inhoud van één miljoen liter water. Voor het eerst zullen de dieren ook onderwater te zien zijn, dat kan door een panoramaruit van 12 x 1,8 meter.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>