Loro Parque uit kritiek op koers SeaWorld

Het Spaanse Loro Parque is het niet eens met het besluit van SeaWorld om te stoppen met het fokken van orka’s en de meer educatieve weg die het Amerikaanse concern inslaat. 

Javier Almunia, adjunct-directeur van de Loro Parque Foundation, uit zijn kritiek in een Spaanse krant. Hij ziet geen reden om te stoppen met het fokken van orka’s in gevangenschap, hij is van mening dat het voortplanten van orka’s in gevangenschap bijdraagt aan de natuurlijke behoeften van de dieren. Verder vindt Almunia dat parken die stoppen met shows dit enkel doen uit financieel belang en niet vanwege hun eerdere overtuiging.

Of Loro Parque wel zal blijven fokken met haar orka’s is onduidelijk. Deze kans lijkt klein, omdat het Spaanse park haar zes orka’s least van SeaWorld. Volgens bronnen kost het park dit zo’n half miljoen euro per dier, per jaar.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>