Zeekoe geboren in Zoo de Beauval

In de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag is er in ZooParc de Beauval in Frankrijk een Caribische zeekoe geboren. De jonge lamantijn maakt het goed.

Het is het tweede jong voor de negen jarige zeekoe Femore. In 2014 kreeg zij haar eerste jong, dat door de dierverzorgers werd grootgebracht, omdat zij het toen niet zoogde. Door de komst van de jongste zeekoe bestaat de groep in Beauval nu uit maar liefst zeven dieren. De zeekoeien in de Franse dierentuin leven in een bassin met een miljoen liter water dat wordt verwarmd tot 24 à 26 °C.

Vanuit EAZA (The European Association of Zoos and Aquaria) wordt er een fokprogramma (EEP) voor de Caribische zeekoe gecoördineerd. De fok in Europese dierentuinen verloopt mondjesmaat, gemiddeld wordt er elk anderhalf jaar één jong geboren.

Reacties zijn gesloten.