Oostenrijks aquarium opent uniek soort onderwatertunnel

Het Oostenrijkse aquarium Haus Des Meeres heeft sinds kort een nieuwe variant op de glazen onderwatertunnel. De nieuwe variant tunnel is in zijn geheel omringt door water. 

Tijdens een drie jaar lange verbouwing werd 3 miljoen euro geïnvesteerd. De nieuwe 10 meter lange tunnel van acryl-glas is uniek in Europa en werd gebouwd in de 300 duizend liter tellende aquariumtank. De dieren in het bassin kunnen zowel boven als onderlangs de tunnel zwemmen. In de aquariumtank leven onder andere adelaarsroggen, koeneusroggen en een verpleegsterhaai. In de toekomst komen er ook nog murenen en andere soorten haaien bij.

Het Weense aquarium trekt jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers en is één van de weinige aquaria in Oostenrijk. Opvallend aan het aquarium is een uit de Tweede Wereldoorlog stammende toren waarin een aquariumtank is gebouwd.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>