Koning bij uitreiking natuurbeschermingsprijs

Koning Willem-Alexander is 31 maart aanwezig bij de viering van het tienjarig jubileum van de stichting Future For Nature in Koninklijke Burgers’ Zoo. Ook worden dan weer de jaarlijkse Future for Nature Awards uitgereikt aan drie internationale jonge natuurbeschermers.

De Future for Nature Awards hebben tot doel om wereldwijd aandacht te vestigen op de activiteiten van jonge natuurbeschermers en zo natuurbescherming te waarborgen voor de toekomst. De winnaars worden gekozen door een internationaal selectiecomité van bekende natuurbeschermers en wetenschappers. De prijs bestaat uit een beeldje en een geldbedrag van 50.000 euro waarmee zij hun werk kunnen voortzetten. Daarnaast biedt Future For Nature de winnaars een platform om hun activiteiten wereldwijd onder de aandacht te brengen en om een kennisnetwerk op te bouwen.

Sinds 2008 heeft Future For Nature 27 natuurbeschermers over de hele wereld een award toegekend. De afgelopen jaren was er ook veel aandacht voor het leven in zee. De prijs ging onder andere naar natuurbeschermers die zich inzetten voor zeeschildpadden, doejongs, walvissen, albatrossen en Gangesdolfijnen.

Burgers’ Zoo is al sinds de oprichting van de stichting als hoofdsponsor verbonden aan de natuurbeschermingsprijs. Het Arnhemse dierenpark besteed jaarlijks honderduizenden euro’s aan natuurbescherming.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>