China heeft meer orka’s in petto

Daar waar SeaWorld besluit haar orka’s op den duur uit te faseren, volgen in China de plannen voor orka’s elkaar rap op. Naast Chimelong zullen ook het nieuw te openen Shanghai Haichang Polar Ocean World én Linyi Polar Ocean Park orka’s gaan houden.

Dit jaar nog zal Polar Ocean World geopend worden in Shanghai. Volgens diverse bronnen zou de Haichang Group al vier orka’s, gevangen uit het wild in Rusland, in haar bezit hebben om ze later dit jaar naar Shanghai te verhuizen. Momenteel zouden de vier dieren verblijven in Dalian Laohutan Ocean Park, een ander park van de Haichang Group.

In 2015 begon de bouw van het 30 hectare grote Polar Ocean World. Het park zal in ieder geval vier gebieden met zeezoogdieren krijgen. Een exacte invulling van het park is nog niet bekend. De bedoeling is dat het park in de loop van 2017 haar deuren zal openen.

Een ander park, het Linyi Polar Ocean Park, zou ook twee in Rusland gevangen orka’s in haar bezit hebben. Over de exacte invulling van dit park is weinig bekend, momenteel is het park nog in aanbouw en zal rond een lente festival dit jaar haar deuren openen. De verwachting is dat de orka’s dan ook zichtbaar zullen zijn.

Als we de laatste bronnen moeten geloven zouden de Chinese parken dus samen vijftien orka’s in hun bezit hebben.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>