Bedreigde monniksrob wordt weer uitgezet in het wild

De Griekse organisatie MOm gaat aanstaande vrijdag een bedreigde Mediterrane monniksrob uitzetten in het wild. Het moederloze dier wordt momenteel verzorgd in een opvangcentrum op Attica Zoological Park.

De jonge Mediterrane monniksrob werd in november op het strand bij een vakantieresort in Noord-Griekenland gevonden zonder moeder. De bedoeling is om het dier aanstaande vrijdag op World Wildlife Day weer uit te zetten in het wild. World Wildlife Day wordt ieder jaar georganiseerd door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor wilde dieren en planten.

De non-profit organisatie MOm zet zich in voor de bescherming van de Mediterrane monniksrob. De soort is één van de meest bedreigde vinpotige ter wereld, de wilde populatie wordt geschat op zo’n 600 tot 700 dieren. MOm wordt ondersteunt door de European Association for Aquatic Mammals (EAAM), een Europese brancheorganisatie van 25 zeezoogdierenparken.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>